Види жалюзів на вікна

Не зважаючи на все розмаїття домашнього текстилю, прості та практичні жалюзі не втрачають популярності. Компактні та функціональні, вони максимально невибагливі при використанні, практично не займають місця та не накопичують пил, як тканина.

Серед усього розмаїття можна виділити кілька основних видів жалюзів:

 - Горизонтальні. Ламелі розташовані горизонтально. Їх ширина варіюється зазвичай у рамках 15-25 мм, хоча існують інші моделі, наприклад – до 50 мм. Такі жалюзі візуально розширюють простір. Вони більш відомі та розповсюджені. Їх встановлюють у квартирах та офісах. Матеріал та колір можна обрати під будь-який інтер’єр.

 - Вертикальні. Ламелі розташовані вертикально. Для виготовлення використовуються різні матеріали, від просоченої тканини до деревини. Можуть відрізнятися довжиною та формою нижнього зрізу. Наприклад, бувають вертикальні жалюзі до підвіконня, низ яких йде півколом. Візуально витягують приміщення у висоту.

 - Суцільні ролети. Жалюзі рулонного та ролетного типу при відкриванні скручуються у рулон. Вони представляють собою суцільне полотно, керувати яким можна вручну чи за допомогою пульта. Часто використовуються стійкі до пилу чи ультрафіолету покриття. Бувають повністю непрозорими та не пропускають світла. Ролети із міцних матеріалів – ще й надійний механічний захист.

 - День-ніч. Один із різновидів рулонних жалюзів із двох полотен, що зміщаються одне відносно одного. Чергування темних та прозорих полос дозволяє гнучко керувати рівнем освітлення у приміщенні.

Як обрати гарні та практичні жалюзі?

Обираючи ідеальні жалюзі, необхідно визначитися не лише з їх типом, а й з матеріалом. Найбільш поширені:

 - Пластик. Легкий, практичний, невибагливий, добре тримає форму, не боїться сонця і вологи. Легко миється та не потребує спеціального догляду. Гігієнічний і сучасний матеріал. Не рекомендовано використовувати поблизу джерел тепла.

 - Алюміній. Міцний та надійний, захищає від світла, не перегрівається та забезпечує додатковий механічний захист. Такі жалюзі покриваються емаллю будь-якого кольору. Основний мінус – шум при відкритті.

 - Дерево. Стильний та розкішний варіант. Має всі переваги натуральної деревини разом із її ж недоліками. Бездоганно вписується в інтер’єр, але потребує систематичного догляду. Основний мінус – висока вартість.

 - Текстиль. Тканина для жалюзів зазвичай просочується спеціальними речовинами, за рахунок чого вона стає біль жорсткою та надійною. Зазвичай використовується поліестер та його різновиди. Чим щільніше полотно – тим воно довговічніше. Також від щільності залежить рівень освітлення. Тканина може бути як майже прозорою, подібно тюлі, так і зовсім не пропускати світла.

Також серед важливих критеріїв – спосіб відкривання та тип механізму. Обов’язково має бути якісна та довговічна фурнітура, адже жалюзі використовуються постійно. Розміри прораховуються індивідуально. Правильно підібрані жалюзі однаково прикрасять спальню, кухню, ванну кімнату, балкон, офіс, торгівельну залу чи виробниче приміщення.

А за консультацією та з усіма питаннями щодо вибору чи придбання жалюзів у Львові та Львівській області звертайтеся до спеціалістів нашої компанії «Ваша Оселя»!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час