Захисні ролокасети. Їх види

Захисні ролокасетиЗахисні ролокасети – спеціальні конструкції, створені для додаткового захисту вікон, дверей та воріт. Їх зовнішній вигляд нагадує традиційні жалюзі, а основна відмінність – покращені показники безпеки. Призначення ролокасет – попередження несанкціонованого проникнення зловмисників, додаткова ізоляція та захист від сонячного світла.

Конструктивно ролокасети складаються з декількох основних елементів. Це самі полотна, складені із з’єднаних ламелей, захисний короб для розміщення ролет, вал для приведення механізму у дію та спеціальні направляючі для поступового руху полотен.

Для виготовлення ролокасет зазвичай використовується металевий профіль. Це алюміній чи сталь, які поєднують у собі оптимальні експлуатаційні властивості, невибагливість до зовнішніх умов, міцність, стійкість до корозії, відносно невелику вагу. Рідше використовуються окремі породи дерева чи спеціальний високоякісний пластик.

В залежності від конструкції, ролети можуть бути цілісними чи порожніми всередині. Перші – більш міцні та надійні. Другі характеризуються високими тепло- та шумоізоляційними властивостями за рахунок порожнини та використання додаткового наповнювача, наприклад – поліуретанового. Рідше зустрічаються перфоровані полотна.

Основні переваги використання ролокасет

Захисні ролокасетиВикористання ролокасет має безліч переваг за рахунок практичності і функціональності сучасних механізмів:

 - Високі захисні характеристики. Ролети важко пошкодити навіть при наявності інструментів, тож вони суттєво підвищують рівень безпеки об’єкту.

 - Додаткова ізоляція. Сучасні матеріали не пропускають шум та дозволяють зберігати тепло чи прохолоду у приміщенні, в залежності від сезону.

 - Захист від сонця. Цілісне полотно повністю блокуэ проникнення сонячних променів, дозволяючи захистити приміщення від їх негативного впливу.

 - Привабливий зовнішній вигляд. Ролокасети представлені у різних дизайнах, тож завжди можна обрати оптимальний варіант, який гармонічно впишеться в інтер’єр та екстер’єр.

 - Простота використання. Керування ролетами не потребує спеціальних навичок та знань.

Монтаж ролокасет здійснюється відповідно актуальним умовам. Зазвичай це вертикальна установка, що може бути внутрішньою, зовнішньою чи комбінованою. Внутрішня – найбільш безпечна, зовнішня – зручна та практична.

Класифікація ролокасет

Ролокасети класифікуються за різними параметрами, що необхідно враховувати при виборі. Вони відрізняються за призначенням та місцем установки, типом монтажу та керування, наявністю додаткових опцій.

Вирізняється два основних способи управління ролетами: автоматизований чи ручий. В автоматизованій системі механізм активується електричним приводом, що забезпечує простоту використання. Це оптимальний варіант для великих та важких конструкцій. При ручному управлінні рух полотен забезпечується за рахунок редуктора, стрічки, пружинного чи інших механізмів. Автоматичні моделі зазвичай додатково оснащуються аварійним ручним керуванням.

Спеціалісти нашої компанії «Ваша Оселя» нададуть необхідні консультації, допоможуть з вибором якісної продукції, розрахують вартість придбання. Ми надаємо свої послуги у Львові та Львівській області, пропонуючи лише вигідні умови співпраці.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час