Які аксесуари існують для дверей та вікон

Установка дверних та віконних конструкцій передбачає не лише монтаж самої системи, а й використання окремих декоративних елементів та аксесуарів, що надають довершеного зовнішнього вигляду, покращують естетичні властивості, забезпечують додаткову функціональність.

Аксесуари відрізняються, в залежності від типу конструкції та актуальних потреб. До універсальних аксесуарів та фурнітури можна віднести:

 - Петлі. Можуть бути прихованими чи відкритими, тож окрім високих експлуатаційних властивостей повинні також мати привабливий дизайн. Особливої уваги потребує якість підшипників, які мають обертатися м’яко, безшумно, з незначним опором.

 - Ковпачки для петель. Значно підвищують зносостійкість системи, захищаючи від пилу, зберігаючи мастило та забезпечуючи привабливий зовнішній вигляд.

 - Шпінгалети. Використовуються у якості засувки для дверей та вікон, поєднуючи у собі простоту та практичність.  

Аксесуари для дверей

Один із основних аксесуарів при оформленні дверей – накладки на ручки. Їх призначення – покращення зовнішнього вигляду, приховання недоліків та додатковий захист конструкції. При активному використанні ручки втрачають привабливість, тож їх якості необхідно приділити значну увагу.

Обмежувач для дверей – ще один практичний аксесуар. Його задача – попередити пошкодження стіни чи самого дверного полотна у разі різкого відкривання. Обмежувач монтується на стіну чи підлогу, не допускаючи контакту між поверхнею та дверима.

Серед традиційних аксесуарів – різноманітні гачки для одягу, ключів та інших дрібниць. Основний критерій вибору – гармонійне поєднання з іншою фурнітурою та інтер’єром. Дещо застарілий, але цікавий варіант – кнокери, так звані дверні молотки, що раніше використовувалися замість дзвоника. Кнокери – гарний вибір для класичних інтер’єрів та конструкцій під старовину.

Аксесуари для вікон

Серед основних функціональних аксесуарів для вікон – різноманітні обмежувачі, які перешкоджають надмірному відкриттю конструкції. Разом із дитячими замками вони незамінні у домі, де є малеча, забезпечуючи безпеку віконної конструкції та дозволяючи батькам не хвилюватися, що дитина самостійно відкриє вікно.

Влітку не обійтися без москітної сітки, задача якої – захист приміщення від комах. Сучасні сітки відрізняються зовнішнім виглядом, експлуатаційними властивостями та способом монтажу, за рахунок чого підібрати підходящий варіант можна без зусиль та проблем.

Різноманітні міні-шторки та ролети виконують одночасно декоративну та захисну функції. Вентиляційні клапани забезпечують необхідну для комфортного мікроклімату циркуляцію повітря. Протизломна фурнітура – додаткові захисні аксесуари для підвищення рівня безпеки. Блокування помилкового відкривання перешкоджає одночасному відкриванню вікна у двох положеннях.

Ще один основний аксесуар – підвіконня. Вони відрізняються розмірами, виготовляються із різноманітних матеріалів та можуть виконувати одразу кілька задач, гармонійно доповнюючи інтер’єр.

Отримати допомогу при виборі віконних та дверних конструкцій, комплектуючих, аксесуарів та інших матеріалів у Львові та Львівській області можна у спеціалістів нашої компанії «Ваша Оселя». Ми пропонуємо високоякісну продукцію та вигідні умови співпраці.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час