Варіанти засклення балконів

Засклення балконів – не розкіш, а буденна необхідність. Це гарантія комфорту, збереження тепла та затишку, а також естетична привабливість. Раціональний благоустрій балкону дозволяє розширити корисну площу квартири, захищає від морозів, холодного повітря та вітру. В залежності від конструкції та призначення, існує кілька основних технологій.

- Тепле засклення. Оптимальна технологія, що забезпечує комфортний мікроклімат у приміщенні. Серед переваг – високі ізоляційні характеристики, міцність та довговічність, можливість використання різних склопакетів.

- Холодне засклення. Економний і популярний варіант, який забезпечує захист від пилу та шуму, дозволяє зберегти високі світлопроникні властивості. Основна задача – захист від атмосферних опадів та вітру. При такому заскленні не варто очікувати значного підвищення температури на балконі взимку.

Холодне засклення розповсюджене не лише у квартирах, а й у громадських місцях, де основне призначення балкону – надання притоку свіжого повітря. Така технологія більш вигідна та доступна, коли питання збереження тепла не є основним. В іншому випадку краще віддати перевагу теплому заскленню, особливість якого – значно вищі ізоляційні показники. Ця технологія дозволяє створити з балкону повноцінне житлове приміщення, розширюючи кімнату, кухню, робочу зону чи навіть створюючи зимовий сад.

Матеріали для засклення балконів

Обидві технології засклення балконів можуть бути відтворені з різних матеріалів:

- Дерев’яні рами. Перевірений часом матеріал, що ніколи не втрачає популярності. Основні переваги – натуральність, екологічність та естетичність. Для забезпечення високих експлуатаційних якостей деревина потребує спеціальної обробки та регулярного догляду.

- Пластикові рами. Сучасне та практичне рішення. Їм властиві високі теплоізоляційні якості, що дозволяє ефективно зберігати тепло в приміщенні узимку. Оптимальний вибір для теплого засклення. Для максимальної ефективності необхідно враховувати рівень теплопровідності стін.

- Алюмінієві рами. Легкі, практичні та невибагливі, вони стрімко набирають популярність. Алюміній – міцний, вогнестійкий матеріал, який не боїться корозії, гниття та несприятливих зовнішніх впливів. Універсальний вибір для холодного засклення.

- Безрамне засклення. Сучасна технологія, що передбачає використання алюмінієвого профілю, який фіксується по периметру вікна. Відсутність належної герметичності робить такий варіант холодним. Основна перевага – чудові естетичні властивості.

Етапи засклення балконів

Засклення балконів починається із підготовки. Для цього демонтується стара рама, підвіконня та інші застарілі конструкції. Монтуються необхідні захисні системи та аксесуари. Після цього установлюється сама рама зі знятими склопакетами. Важливо ідеально вирівняти конструкцію, надійно її зафіксувати та забезпечити герметичність всіх з’єднань та швів. Після монтажу склопакетів встановлюється та регулюється фурнітура. Всі системи ретельно перевіряються.

За консультаціями щодо вибору, придбання та монтажу віконних та дверних конструкцій у Львові та Львівській області зверніться до спеціалістів нашої компанії «Ваша Оселя». Ми пропонуємо лише високоякісні товари, доступні ціни та вигідні умови співпраці.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час