Види матеріалів, з яких виготовляють підвіконня

Установка нових вікон завжди пов’язана з великою кількістю питань, серед яких – вибір підвіконня, що виконує функціональні та декоративні задачі, у залежності від розміру, зовнішнього вигляду та особливостей конструкції.

Полегшити вибір можна, орієнтуючись на наступні критерії:

  • Стійкість до навантажень, що залежить від матеріалу. Це особливо важливо при створені із підвіконня робочої поверхні чи місяця для відпочинку.

 - Стійкість до вологи, вимоги до якої варіюються із урахуванням призначення приміщення.

 - Зовнішній вигляд, що вписується в інтер’єр та гармонує з його іншими елементами.

 - Додаткове захисне покриття для безпечного транспортування та монтажу.

 - Особливості монтажу, специфіка якого залежить від обраного матеріалу.

 - Вартість із урахуванням бюджету.

Таке підвіконня обов’язково стане невід’ємним елементом інтер’єру приміщення.

Штучний та натуральний камінь та його варіації

Натуральній камінь – міцний та надійний вибір. Поверхня може поліруватися, матуватися чи залишатися зовсім без обробки для досягнення цікавого декоративного ефекту. Деякі породи, як мармур, потребують додаткового захисту від вологи для збереження зовнішнього вигляду.

Штучний камінь майже не поступається натуральному завдяки сучасним технологіям. Він більш пластичний, тож вироби можуть мати різноманітну форму. Також він не боїться температур, вологи, хімічних та термічних впливів і може формувати цілісну безшовну робочу поверхню із кухонними меблями.

Серед імітацій натурального каменю – стійкий до механічних пошкоджень агломармур, в якому поєднуються природний перемелений мармур та спеціальні смоли із домішками. Також зустрічається довговічний кварцовий камінь, стійкий до вологи, забруднень та подряпин.

Інші матеріали

Дерево – матеріал, що не втрачає популярності під час будівництва та ремонтних робот. Найчастіше використовується сосна, бук та стійкий до навантажень бук. Деревина може бути цілісною чи клеєною. Остання краще витримує перепади вологості та температури, не деформуючись та не тріскаючись. Такі підвіконня обов’язково потребують захисного покриття, лакування чи ламінування.

Ще одна варіація – ламіновані плити, в основі яких ДСП чи МДФ. Вони легші та можуть мати будь-яке забарвлення, включаючи імітацію різних сортів дерева та кам’яних пород. Обираючи матеріал під стіни, варто звернути увагу на керамічну плитку. Такі підвіконня зазвичай використовуються у ванних кімнатах чи на кухні.

Серед актуальних сучасних рішень – практичний та універсальний пластик. Жорсткість легкої конструкції забезпечують внутрішні ребра. Поверх наноситься декоративне покриття різноманітних кольорів. Пластикове підвіконня легко може імітувати деревину чи інші матеріали. Якісні пластики не деформуються, не вицвітають, не бояться вологи та температур. Для оздоблення використовуються спеціальні декоративні накладки.

А отримати корисну консультацію щодо вибору, придбання та використання якісних матеріалів у Львові та Львівській області можна у спеціалістів нашої компанії "Ваша Оселя". Ми пропонуємо лише перевірені та надійні товари та всю необхідну допомогу з урахуванням побажань клієнта.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час