Самостійний монтаж москітної сітки на пластикові вікна

Коли на дворі стає тепло, ми із задоволенням розкриваємо вікна нашої оселі. Так приємно вдихнути свіже весняне повітря, насичене ароматами квітів. Шкода, що разом із повітрям до нашої оселі потрапляють комахи, шматочки пилу та бруду або недопалки, необережно викинуті нашими сусідами. Для того, щоб захистити свою квартиру від проникнення сміття та сторонніх речей, треба встановити москітну сітку.

Самостійний монтаж москітної сітки зробити зовсім не важко. Це може зробити навіть людина без особливого досвіду. Для того, щоб це зробити, треба дотримуватися певних рекомендацій.

 

Москітні сітки фіксуються на вікні двома способами – на внутрішні кріплення та на зовнішні кріплення.

Z – образне кріплення, або внутрішнє кріплення

Часто москітна сітка вже продається із встановленими на ній z-образними кріпленнями. У такому випадку Вам нічого не потрібно робити, лише взяти сітку за бічні ручки (які вже зафіксовані на ній) завести гачки за віконний наплив та підняти москітну сітку догори. Потім потрібно завести гачки знизу. Встановити сітку на кріпильні елементи та закріпити її. За необхідністю, сітку треба вирівняти.

Такий спосіб кріплення не вимагає від господаря особливих вмінь, тому найчастіше клієнти обирають саме його. Але іноді більш доречним стає зовнішній тип кріплення, тобто фіксування москітної сітки на вікні пластиковими куточками. Вони кріпляться із зовнішнього боку рами.

Кріплення пластиковими куточками, або зовнішнє кріплення

Якщо москітна сітка фіксується на вікні пластиковими куточками, такий тип кріплення називається зовнішнім. Він так називається тому, що москітна сітка фіксується з зовнішньої сторони вікна. Щоб зробити зовнішнє кріплення самостійно, треба спочатку підготувати вікно до монтажу. Потім треба приміряти сітку до вікна і встановити нижнє кріплення – тобто, пластикові куточки фіксуються на нижній рамі. Коли пластикові куточки вже встановлені, вони мають вигляд невеликої полички. От на таку поличку і ставиться нижня частина москітної сітки. Тепер  треба відміряти, де саме будуть розташовуватися пластикові куточки на верхній частині рами. Пам’ятайте, що верхнє кріплення встановлюється з люфтом у 7 мм для вільного і легкого демонтажу сітки.

Коли пластикові куточки надійно закріплені на рамі, Ви можете легко монтувати та демонтувати москітну сітку за допомогою розташованих на ній ручок.

Такий тип кріплення є більш складним, тому людина без певного досвіду відразу може не впоратися. Якщо вікна Вашої квартири розташовані на високому поверсі, встановлення зовнішнього кріплення може бути небезпечним для Вас. Якщо Ви не маєте досвіду проведення робіт на висоті, краще у такому випадку звернутися до професіоналів.

Пам’ятайте, що встановлена Вами москітна сітка у теплу пору року, має демонтуватися взимку. Якщо Ви забудете зняти її протягом зими, вона може демонтуватися під впливом снігу та вітру. Після того, як Ви зняли сітку, скористувавшись пластиковими ручками (іноді вони бувають виготовлені з алюмінію), треба помити її. Це можна робити прямо у ванній. Після того, як сітка висохне, треба її зберігати у теплому сухому місці до весни.

Якщо Ви будете правильно зберігати москітну сітку та правильно нею користуватися, вона збереже Вашу кімнату від сміття, пилу та комах. Набридливий тополиний пух також не потрапить до Вашої квартири. Якщо у Вас вдома є домашні тварини, Ви можете бути впевненими, що вони не втечуть від Вас через вікно, якщо воно захищене  москітною сіткою.

Якщо у Вас немає часу чи бажання монтувати москітну сітку самостійно, спеціалісти компанії «Ваша оселя» зроблять це для Вас швидко, професійно та у зручний для Вас час. Звертайтеся!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час