Фурнітура для вікон. На що звернути увагу?

Якщо раніше фурнітура вікна мала більш естетичне, ніж функціональне значення, то для сучасної віконної системи це незамінна річ! Саме від якості фурнітури залежить безперебійна робота вікна в цілому, а також напряму залежить затишок Вашої оселі. З неякісною фурнітурою у Вашому домі буде холодно взимку і спекотно влітку; буде гамірно та брудно протягом цілого року. При цьому проста операція по відкриванню або закриванню вікна перетвориться для Вас на справжнє пекло!

Щоб уникнути таких проблем, фурнітуру для вікон треба обирати правильно.

Важливість фурнітури для вікон

Якщо у Вашій оселі стоять старенькі дерев’яні вікна, то фурнітура обирається лише за одним показником – естетичністю. Прості віконні петлі та ручки у вікнах старої конструкції не мають особливих тонкощів комплектації та експлуатації, тому обирати їх просто.

Сучасне пластикове вікно – це зовсім інша справа. Тут фурнітура вікна не лише тішить його власника своєю красою, але ще й виконує ряд важливих завдань. По-перше, завдяки якісній фурнітурі забезпечується функція зимового провітрювання, саме вона захищає Ваше вікно від злому, а оселю від стороннього проникнення, і саме завдяки їй блокується помилковий відкид стулки вікна.

Як бачите, якість фурнітури істотно впливає на якість віконної системи взагалі, тому обирати її треба ретельно.

Особливості вибору

Щоб обрати якісну фурнітуру, яка багато років тішитиме свого господаря, треба звернути увагу на такі три характеристики:

  1. Метал, з якого вироблено фурнітуру

Виробники віконних конструкцій, які вже давно створили собі ім’я на міжнародному ринку та дбають про свою репутацію, пропонують своїм клієнтам тришарове покриття фурнітури (цинком, хромом та воском). Така фурнітура служитиме довго вірою та правдою своєму господарю.

Існує також фурнітура, виготовлена з анодованого металу. Така продукція вимагає більшого догляду та піклування від свого власника, але й коштує вона істотно дешевше.

Лише Вам вирішувати, чому надавати перевагу – якості фурнітури чи її вартості. Але обов’язково відмовляйтеся купувати фурнітуру, якщо виробник не надає вичерпної інформації щодо матеріалу, з якого вона виготовлена. У такому випадку Ви ризикуєте переплатити за неякісний матеріал.

  1. Вдалість конструкції фурнітури

Звичайно, кожен виробник має свої секрети щодо конструкції фурнітури, які він не збирається видавати. Але загальна конструкція така: основний запор фурнітури, верхні та нижні петлі та іноді ще механізм, що відповідає за скрутові рухи. Обираючи фурнітуру, перевірте, чи всі обіцяні виробником функції фурнітура здатна виконати.

  1. Якість комплектації фурнітури

Саме завдяки фурнітурі забезпечуються основні режими роботи вікна. Тому якість її комплектації є дуже важливою. Недобросовісні виробники навмисне роблять комплектацію фурнітури неякісною та неповною, адже це дозволяє істотно знизити собівартість вікна. Тому обирайте лише ті фірми та компанії, яким можна довіряти. Які мають за плечима безліч позитивних відгуків від вдячних клієнтів. Наприклад, такі компанії, як Rehau, Steko, WDS ніколи не зраджують своїх покупців та пропонують фурнітуру лише високої якості.

Отже, що треба зробити, щоб обрати якісну фурнітуру для свого вікна? Треба звернути увагу на всі три описані вище характеристики. Або ж можна просто звернути увагу на ім’я виробника.

Німецькі виробники вікон давно зарекомендували себе як лідери світового ринку з виробництва фурнітури для віконних систем. Непогано також поводять себе у експлуатації вікна з італійською та турецькою фурнітурою.

Щодо вітчизняних виробників, то й серед українських з’явилися достойні бренди. При цьому якість фурнітури від українського виробника порадує Вас ще й ціною.

Якщо Ви вагаєтеся, яку фурнітуру обрати, спеціалісти нашої компанії завжди раді Вам допомогти!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час