Як правильно відрегулювати пластикові вікна?


Українці мають певні вимоги до вікон у своїй оселі. По-перше, це довговічність та краса, а по-друге, це їхні теплоізолюючі та шумоізолюючі властивості. І якщо перші два критерії будуть із власниками пластикових вікон багато років без жодних зусиль, то звуко- та теплоізолюючі властивості вікна залежать від злагодженої роботи всіх елементів віконної системи. Якщо Ви – щасливий власник пластикових вікон, то майте на увазі, що регулярне обслуговування віконної системи є запорукою їхньої успішної роботи протягом багатьох років. Взагалі, існують три основні проблеми, які можуть виникнути під час активної експлуатації пластикових вікон.

Три проблеми пластикових вікон

Під час активного та регулярного користування вікном виникають такі проблеми пластикових вікон.

  1. Затирання стулки вікна

Буває так, що стулка вікна з часом опускається і затирається об підвіконня – і це не просто заважає закривати та розкривати вікно, згодом така, на перший погляд, дрібниця може нашкодити роботі віконної системи взагалі, і власнику доведеться міняти вікно повністю. А всім нам відомо, що пластикові вікна мають досить високу вартість.

  1. Нещільне прилягання стулки вікна

Нещільне прилягання стулки вікна призводить до втрати тепло- та звукоізолюючих властивостей. Саме тому, якщо Ви помітили таку проблему з пластиковим вікном у Вашій оселі, треба відразу ж усунути її.

  1. Плановий огляд і чищення вікна у міжсезоння

Навесні та восени треба проводити плановий огляд віконної системи, очищення її, змащування елементів системи задля її подальшої безперебійної роботи.

Вирішення трьох проблем

Отже, ми визначили три основні проблеми, які можуть виникнути під час експлуатації пластикових вікон. Щоб їх усунути, треба правильно відрегулювати пластикове вікно. Як це можна зробити?

Ті, у кого немає вільного часу, але є деяка сума грошей, яку вони готові витратити, найкращим рішеннями цієї проблеми буде виклик компетентного майстра. Спеціалісти нашої компанії радо візьмуть Ваші турботи на себе, аби забезпечити необхідний Вашому вікну догляд.

Для тих, хто має час і бажання, можна відрегулювати пластикове вікно власноруч. Для цього Вам буде потрібно:

  1. Мінімальний набор інструментів
  2. Мінімум годину вільного часу

Інструменті будуть потрібні такі: ключі, шестигранники, плоскогубці.

Щоб усунути першу проблему, тобто тертя стулок вікна об підвіконня, треба підтягнути шестигранниками регулювальні гвинти. Цих гвинтів кілька, вони знаходяться зверху та знизу стулок вікна. Якщо стулка вікна опустилася надто низько і треба підтягнути її вверх, то гвинт підкручуємо за годинниковою стрілкою. Якщо ж навпаки, треба опустити стулку нижче, то крутимо гвинт проти годинникової стрілки.

Щоб впоратися із другою проблемою та відрегулювати прилягання вікна, треба знайти ексцентрики. Вони знаходяться посеред стулки кожного вікна. Універсальне положення ексцентрика – середнє. Таке підходить для будь-якої пори року. Якщо взимку у Вашій оселі прохолодно, і Ви хочете щільніше прикрити вікно, ексцентрик треба опустити та встановити у горизонтальне положення. А влітку, коли буде потрібно забезпечити доступ свіжого повітря до оселі,  ми піднімаємо ексцентрик, та встановлюємо його у пряме положення.

Якщо вікно взагалі погано закривається, тут буде потрібно попрацювати з петлями стулки – нижньою та верхньою – треба підтягнути їх.

Для вирішення третьої проблеми треба двічі на рік очищати вікно, змащувати петлі, регулювальні гвинти та ексцентрики. Під час планового огляду треба самостійно оцінити, як працюють усі елементи системи. І якщо Ви не можете відрегулювати вікно самостійно, то радимо звернутися до спеціалістів, адже від цього залежить довговічність Вашого вікна.

Пам’ятайте, що відрегулювати пластикове вікно зовсім нескладно і це не займає багато часу, і при цьому Ви надовго збережете не тільки красу вікон своєї оселі, але й його функціональні можливості! 

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час