Автоматичні гаражні ворота. Переваги і недоліки!

Кажуть, що науково технічний прогрес вигадали ледарі, які нічого не хотіли робити самостійно. В принципі, це правда, тому придбання автоматичних гаражних воріт є більше розкішшю, ніж необхідністю. Отже, перш ніж зробити таку покупку, давайте розберемося, які плюси та мінуси мають автоматичні гаражні ворота.

Плюси автоматичних гаражних воріт 

Автоматичні гаражні ворота бувають різних видів. Це і ролетні гаражні ворота, і секційні, і підйомно-поворотні. Але не залежно від типу Ваших автоматичних воріт, всі вони мають один суттєвий плюс – вони зручні у користуванні та полегшують життя водія. Так, Вам не доведеться виходити з теплого салону авто у холодний зимовий вечір, під осіннім дощем, у літню спеку або під час весняної повені. Відкривати такі ворота не тільки зручно, але й швидко, тому якщо Ви спізнюєтесь та рахуєте хвилини, автоматичні гаражні ворота порадують Вас швидкістю.

Крім того, автоматичні системи краще зберігають тепло. Часто автоматичні системи облаштовані пінним утеплювачем, а це означає, що комфортна температура у гаражі Вам гарантована. Таким чином, Ваше авто буде краще зберігатися. Кожен власник авто знає, що у морозну погоду машина заводиться гірше, тому зберегти тепло у гаражі дуже важливо, а автоматичні ворота у цьому допоможуть.

Такі гаражні ворота можуть бути обладнані додатковими опціями, а саме – вентиляційними решітками, фотоелементами безпеки, невеликими віконцями – все це зрештою допоможе Вам зберегти гарний вигляд свого автомобіля та його функціональність на багато років уперед.

Якщо впевненість у собі та робота на свій імідж – не остання річ у списку Ваших цінностей, то автоматичні гаражні ворота створені саме для Вас. Звичайно, автоматичні системи створені для тих, хто прагне більшого, хто вже досяг чогось у житті або намагається стати успішним. Автоматичні гаражні ворота – це солідно, престижно та зручно.

При цьому така система має і ряд мінусів, тому треба осмислити, чи дійсно Ви хочете встановити саме автоматичні ворота у свій гараж.

Мінуси автоматичних гаражних воріт

Серед мінусів на першому місці стоїть ціна. Так, автоматичні гаражні системи коштуватимуть більше, ніж ручні, тому якщо бюджет у Вас обмежений, краще зупиніться на звичайних воротах. При цьому ролетні гаражні ворота коштують суттєво нижче за секційні або підйомно-поворотні, тому Ви можете обрати цей варіант, якщо хочете зекономити, але при цьому не готові повністю відмовитися від ідеї встановити автоматичні гаражні ворота.

По-друге, автоматичні гаражні ворота можуть заблокуватися через несправність або відсутність електрики. Саме тому, якщо Ви все ж таки плануєте придбати автоматичні ворота, подбайте про встановлення аварійного розблокувача. Так Ви зможете відкрити ворота механічним способом – зовні або зсередини – за допомогою ключа.

Ще один мінус подібних воріт у тому, що вони вимагають регулярного догляду та технічного обслуговування. Якщо Ви хочете, щоб механізм працював безвідмовно, треба приділяти йому увагу.

Взимку обов’язково треба розчищати сніг біля воріт, тому що нічого не має їм заважати відкриватися. Інакше автоматика швидко стане непридатною.

Двічі на рік автоматичні гаражні ворота необхідно змащувати моторною олією. Періодично такі ворота треба мити – протирати від пилу, опадів та бруду. Мити ворота можна м’якою ганчіркою, змоченою у теплій воді. Дозволяється також користуватися м’якими миючими засобами.

Якщо все ж таки автоматика зламалася, то треба викликати спеціаліста. Зараз полагодити механізм автоматичних гаражних воріт можна швидко та недорого, але не варто робити це самостійно – під питанням безпека Вашого авто.

Такі мінуси мають автоматичні гаражні ворота. В принципі, ці дрібні проблеми легко вирішити, але про них треба знати, перш ніж прийняти остаточне рішення.

Для тих, хто мріє придбати автоматичні ворота для свого гаража, спеціалісти компанії «Ваша оселя» завжди готові допомогти!

 

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час