Алюмінієві вікна: переваги і недоліки.

Вікна в оселі – це її очі. Саме тому ми надаємо великого значення вибору вікна, витрачаємо на це заощаджені кошти, та мріємо по одне – що вікно прослужить нам довго вірою та правдою, і не доведеться шукати йому заміну. Алюмінієві вікна є менш популярними ніж вікна з пластику, дерева або ПВХ. І дарма! Адже ці вікна мають ряд переваг. Хоча, на жаль, мають вони й певні недоліки.

Переваги алюмінієвих вікон

1. Довговічність

Кажуть, що коли робиш ремонт, головне не розлучитися. Це, звичайно, жарт, але кожен знає, що ремонт в оселі – це справа кропітка, дорога та дуже виснажлива. Тому встановивши вікна один раз, ми мріємо на багато років забути про це. Алюмінієві вікна дозволять Вам насолоджуватися їхньою красою та функціональністю протягом довгих 70 років. І за цей проміжок часу вони не втратять свої характеристики та властивості. Про алюмінієві вікна кажуть, що швидше зруйнується будинок в цілому, а алюмінієві рами при цьому залишаться!

2. Пропускають максимум світла

Алюміній – надзвичайно міцний матеріал, набагато міцніший за пластик та дерево. Тому при виготовленні такого віконного профілю раму роблять дуже тонкою та вузенькою. Таким чином, Ваше вікно, майже не обтяжене великою рамою, пропускатиме набагато більше світла, ніж вікно, виготовлене з інших матеріалів.

3. Підвищує пожежну безпечність приміщення

Алюмінієві рами взагалі не горять, отже, така рама ніколи не стане причиною пожежі у вашому домі!

4. Екологічна безпечність

Алюмінієві вікна є абсолютно безпечними з екологічної точки зору. Алюміній нічого не випромінює та не має запаху.

5. Легкий в експлуатації

Віконні конструкції з алюмінію не вимагають особливого догляду. Вони легко миються та не зіпсуються під впливом будь-яких миючих засобів.

6. Естетичний

Рами з алюмінію виглядають надзвичайно легко та красиво. З такими рамами Ви зможете реалізувати найсміливіші дизайнерські рішення.

Алюмінієві вікна мають безліч переваг, саме тому їх часто обирають не тільки для засклення осель, але й для великих будівель, тобто супермаркетів або розважальних центрів. На жаль, алюмінієві конструкції мають і ряд недоліків, про які треба знати перш, ніж зробити остаточний вибір.

Недоліки алюмінієвих вікон

1. Висока ціна

Вікна з алюмінію не є дорогими, їх відносять до бюджетного варіанту засклення. При цьому вони все ж таки більше коштують, ніж пластикові або вікна з ПВХ, тому клієнти часто відмовляються від таких вікон через їхню ціну.

2. Чутливі до подряпин

Алюмінієвий профіль є чутливим до подряпин, тому таку раму треба берегти від ушкоджень більше, ніж аналогічну з пластику або дерева.

3. Важкі для фарбування

Раму з алюмінію важко фарбувати. Зараз розроблені спеціальні технології фарбування віконного профілю з алюмінію, тому цей недолік не буде для Вас проблемою, якщо Ви довірите раму професіоналам.

4. Гірше тримають тепло

Це основний недолік рам з алюмінію. Саме тому українські покупці обирають рами з інших матеріалів, адже зими у нас досить суворі. При цьому ми не хочемо витрачати зайві кошти за опалення, тому обираємо більш «теплі» віконні рами.

Насправді зараз на ринку є «теплий» та «холодний» алюмінієвий профіль. «Теплий» варіант коштує дещо дорожче, але при цьому Ваша оселя буде надзвичайно теплою навіть у холодну пору року. «Холодний» варіант засклення більш підходить для балконних рам. Не завжди нам потрібно зберігати високу температуру повітря на балконі, отже бюджетний варіант холодного засклення ідеально підійде. При цьому рами з алюмінію прослужать довго, адже вони не зіпсуються під промінням гарячого сонця або під холодними струменями дощу.

Так, алюмінієві вікна мають певні недоліки, які мають бути врахованими при виборі вікна, але вони легко усуваються. При цьому Ви будете забезпечені міцними, красивими та оригінальними віконними конструкціями.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час