З яких матеріалів найчастіше виготовляють шафи?

Сучасне розмаїття матеріалів відкриває безмежний простір для експериментів в інтер’єрі. Але найбільш поширеними зрештою залишаються класичні рішення.

Для виготовлення шаф зазвичай використовується:

 - ДСП. Плити на основі відходів деревообробки. Дешеві, доступні, прості у роботі, але достатньо надійні та практичні. У якості зв’язки – формальдегідні смоли. ДСП використовуються десятиріччями та спершу були виготовлені саме для меблевої промисловості.

 - ДВП. Для виготовлення таких плит пресується цілі волокна, що формуються під дією високих температур. В основі також смоли, парафіни, антисептики, тощо. Найчастіше використовується для виготовлення задніх панелей, ящиків, внутрішніх поличок, тощо. ДВП середньої щільності можна згинати у фігурні елементи.

 - МДФ. Також виготовляється з волокон деревини шляхом гарячого пресування. Відрізняється кращими декоративними якостями, тож може використовуватися для фасадів, рам, дверцят. МДФ – більш новий та сучасний матеріал з покращеними експлуатаційними властивостями. Він підходить для виготовлення фігурних та гнутих елементів, для різьби та створення малюнків на фасадах.

- Шпон. Тонкий листовий матеріал, виготовлений із деревини. Використовується для оздоблення та візуально фактично не відрізняється від цілісного масиву, але обходиться значно дешевше.

Цілісний масив рідко використовується для виготовлення шаф. При відмінних експлуатаційних та декоративних якостях, меблі з масиву зазвичай обходяться значно дорожче. Це пов’язано не лише із вартістю деревини, а й з кількістю відходів, які залишаються.

Також сьогодні при виготовленні меблів використовуються і будь-які інші матеріали: сучасний міцний пластик, алюміній та різноманітні сплави, скло, дзеркала, тощо. Вони слугують як основою, так і декоративним оздобленням.

Як обрати ідеальну шафу для дому?

Обрати функціональну та практичну шафу не так просто серед усього розмаїття моделей. Необхідно ретельно прорахувати розміри та наповнення, визначитися із розміщенням та матеріалом, обрати стиль.

Найбільш поширені з моменту своєї появи – шафи-купе. При максимальній компактності та ергономічності в них вміщається все необхідне. Окрім того, наповнення такої шафи можна спроектувати повністю індивідуально, до найменшої полички. Варіантів оздоблення фасаду – також безліч, із поєднанням різних матеріалів та елементів. А зручний механізм відкривання суттєво економить простір у кімнаті. Шафи-купе встановлюються у спальні, гостинній, у коридорі, тощо.

Не втрачають актуальності і звичайні шафи різної форми та розміру. Наприклад, у куток можна зручно поставити вузький пенал, а для невеликої кількості речей – обрати компактну та невисоку шафу. Зазвичай вони виготовляються саме із ДВП, ДСП та МДФ.

Серед особливих категорій – меблі для ванної кімнати. Така шафа має бути максимально довговічною, стійкою до вологи та пари, до температурних коливань. Це може бути пластик, скло та метал чи деревина, що оброблена спеціальними речовинами.

А з усіма питаннями щодо вибору, придбання чи монтажу меблів у Львові та міжкімнатних дверей, які б підходили до меблів, звертайтеся до фахівців нашої компанії «Ваша Оселя»! 

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час