Дерев'яні вікна. Чому їх популярність так різко впала?

Дерев’яні вікна – перевірена часом класика, що роками не виходила із моди. Вони успішно пережили появу численних більш сучасних аналогів та до сих пір часто зустрічаються в будинках та квартирах.

На те є кілька основних причин:

 - Дерево – виключно екологічний та натуральний матеріал, що не викликає алергії, не містить токсичних компонентів та не завдає інших клопотів;

 - Натуральні дерев’яні профілі при правильному монтажі мають оптимальні ізоляційні показники;

 - Постійна природна вентиляція за рахунок здатності матеріалу дихати сприятливо впливає на мікроклімат у приміщенні;

 - Дерево має привабливу фактуру, гарно виглядає та легко вписується у різноманітні класичні та сучасні інтер’єри;

 - Розмаїття сортів та видів забезпечує широкий вибір варіантів на будь-який смак;

 - Функціональність сучасних моделей н поступається пластиковим.

 - Але зрештою навіть універсальні дерев’яні вікна втрачають популярність через появу більш якісних, менш вибагливих та доступних матеріалів.

Недоліки дерев’яних вікон

Втрата популярності дерев’яних вікон пов’язана в першу чергу з їх вартістю, вибагливістю на складністю у догляді. Деревина сама по собі не дешевий матеріал, а до того ж необхідно враховувати складність обробки, тощо. Цим міцніший та гарніший сорт – тим більше він коштує. При цьому металопластикові вікна з ідентичними експлуатаційними характеристиками можуть обходитися значно дешевше.

Дерев’яна конструкція вимагає ретельного догляду. Необхідно періодично підфарбовувати, просочувати спеціальними захисними речовинами, берегти від морозів та спеки, від ультрафіолету та вологи. Інакше поступово деревина розтріскуються, може з’являтися пліснява та шкідники, вікно просідає та втрачає свої переваги.

При неправильній обробці чи монтажі дерев’яна рама може деформуватися. Припуститися помилок із невибагливим пластиком значно складніше. Також необхідно правильно обирати всі витратні матеріали, щоб фарба та лак були такими ж екологічними та нетоксичними.

Роками деревина вигравала за рахунок своєї краси та фактури, але сучасні технології декорування металопластику та інших матеріалів відкривають фактично безмежні дизайнерські можливості, включаючи подібну до природної імітацію дерев’яної фактури чи, наприклад, каменю.

Які є альтернативи?

Основна та найбільш поширена альтернатива – власне, металопластикові вікна. З роками вони стають все більш функціональними, надійними та доступними. Технології виготовлення вдосконалюються, а разом із тим – поступово дешевшають.

Металопластик не потребую спеціального догляду. Достатньо протирати його від забруднень. Такі вікна легко мити будь-якими миючими засобами. Вони значно менш чутливі до сонця, опадів та температурних коливань, краще ізольовані та герметичні.

Металопластикові вікна легше та швидше встановлюються, і тут важче припуститися помилок. Відмінне теплозберігання дозволяє економити на опаленні. Широкий вибір склопакетів з різними характеристиками та призначенням дозволяє підібрати відповідні системи під будь-які потреби.

А обрати якісні та надійні вікна у Львові та вхідні двері допоможуть спеціалісти нашої компанії «Ваша Оселя». У нас – лише краща продукція, доступні ціни та вигідні умови!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час