Варіанти оздоблення вхідних дверей

Вхідні двері – візитна картка будь-якого дому, адже саме їх вперше бачать гості, формуючи враження, хто та в яких умовах живе у квартирі. Саме тому питання зовнішнього вигляду та оздоблення вхідних дверей залишається актуальним.

Найбільшою популярністю користуються металеві конструкції, що поєднують у собі міцність, надійність, довговічність, практичність та невибагливість. Основний їх недолік – просте оформлення. Але тепер можна легко надати конструкції бажаний вигляд, не витрачаючи на це величезні кошти.

Існує кілька основних причин оздоблення вхідних дверей:

  • Покращення естетичних властивостей, надання ефектного зовнішнього вигляду;
  • Підвищення теплоізоляційних характеристик;
  • Створення гармонійного дизайну інтер’єру та екстер’єру;
  • Маскування механічних пошкоджень та інших ознак зносу, що виникають з часом при експлуатації.

Вибір матеріалів для оздоблення

При виборі типу оздоблення та матеріалів необхідно визначитися з актуальними вимогами. В залежності від побажань, потреб та бюджету можна обрати натуральні чи штучні матеріали. Окремі із них здатні значно покращити механічні та якісні характеристики конструкції, забезпечити додатковий захист від вологи, пошкоджень чи корозії.

Розповсюджене рішення для окремих квартир, офісів та нежитлових приміщень – оздоблення з пластику. Це економний варіант, що передбачає незначні витрати, але забезпечує охайний зовнішній вигляд. Основний недолік пластику – порівняно невелика міцність.

Ще один економний варіант – порошкове напилення. Шар спеціальної фарби значно продовжує термін служби конструкції, покращуючи її властивості та забезпечуючи додатковий захист від зовнішніх впливів.

Поліпшити декоративні характеристики вхідної двері можна за допомогою шпону чи ПВХ-плівки. Невелика товщина та жорсткість матеріалів робить їх переважно декоративними, а не захисними, але різноманіття дизайну дозволяє обрати рішення на свій смак.

Оздоблення дверей МДФ чи ламінатом – оптимальний вибір при внутрішньому оформленні. Таким чином можна значно поліпшити теплоізоляційні властивості та надати конструкції привабливого вигляду. Обидва матеріали не використовуються на вулиці, не маючи належного захисту від несприятливих зовнішніх умов.

Серед інших розповсюджених рішень – використання вагонки, накладних панелей, кованих елементів, окремих порід натуральної деревини, штучної шкіри, тощо. Вибір способів та технологій оздоблення практично необмежений.

Технологія оздоблення вхідних дверей

Технології оздоблення вхідних дверей відрізняються, в залежності від матеріалу. Перед використанням МДФ, ламінату чи деревини важливо підготувати поверхню, обробивши її грунтовкою чи захисною фарбою для додаткового захисту металу від вологи, корозії, тощо.

Тверді матеріали, об’єднані в цілісний масив, фіксуються за допомогою спеціальної кутової фурнітури. Перевага такого оздоблення – можливість легко демонтувати та замінити при бажанні. Для окремих елементів використовують клейові суміші, адже механічні кріплення залишають сліди на двері та декоративній поверхні.

Спеціалісти нашої компанії «Ваша Оселя» надають необхідні консультації у Львові та Львівській області. Ми допоможемо купити двері у м. Львів, допоміжні комплектуючі та аксесуари, ураховуючи побажання, потреби та бюджет кожного клієнта.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час