Натяжна стеля. Переваги та недоліки її встановлення

Монтаж натяжної стелі – практичне, популярне і сучасне рішення, яке має безліч переваг. Її використання дозволяє легко приховати всі недоліки поверхні без складних та довгих штукатурних робіт. Підвісне полотно приховає дроти, комунікації, дозволить створити практичну вентиляційну систему, встановити вбудовані світильники.

Натяжна стеля має бездоганно рівну поверхню, яка легко миється, не потребує складного догляду, не боїться вологи та підходить навіть для ванних кімнат, басейнів і приміщень, що потребують стерильності. Повітряний прошарок у підвісній конструкції створює додатковий тепло- та шумоізоляційний ефект.

Навіть у разі затоплення згори, натяжна стеля витримує значну кількість води, дозволяючи максимально зменшити наслідки. Вона легко встановлюється і демонтується, а каркасна система дозволяє створювати складні багаторівневі конструкції.

Сучасні виробничі технології дозволяють уникати значних недоліків. Найбільш розповсюджена проблема – психологічний фактор, адже такі стелі до сих пір здаються багатьом ненадійними, вразливими, примхливими та складними. Насправді це зовсім не відповідає дійсності. Достатньо лише правильно обрати матеріал та спосіб монтажу, щоби конструкція не завдавала проблем.

Матеріали, фактури та кольори натяжних стель

Для виготовлення натяжних стель використовуються два основних матеріали: ПВХ плівка та еластична тканина. Вони відрізняються фактурами та технологією монтажу. Плівка – проста, практична, зручна і невибаглива. Тканина зберігає можливість дихати, створюючи у приміщенні комфортний мікроклімат.

Існує три фактури натяжних стель:

  • Матова поверхня. Гармонійно доповнює будь-який інтер’єр, створюючи бездоганний фон для яскравих дизайнерських акцентів. Такий матеріал формує комфортну, затишну атмосферу.
  • Лакова поверхня. Глянець дозволяє візуально розширити простір, підняти стелю та додати світла у кімнаті. Якість відображення може варіюватися від ледь помітного до чіткого, дзеркального.
  • Сатинова поверхня. Це проміжний варіант, який поєднує переваги матових та глянцевих матеріалів. Мікрорельєфна структура нагадує текстуру тканини і бездоганно вписується у лаконічні, класичні, романтичні стилі.

Способи монтажу натяжної стелі

Для якісного монтажу натяжної стелі існує кілька технологій. Їх правильний вибір та використання дозволяє досягти привабливого результату та максимально зберегти висоту стелі.

  • Гарпунна технологія. Розрахована на монтаж ПВХ плівки, яка знаходиться у стані значної напруги. Каркас витримує натяг полотна і ефективно його фіксує.
  • Кліпсова технологія. Надійно фіксує текстильну стелю, дозволяючи акуратно розрівняти тканину. Кріплення виконане у вигляді защіпки. Після монтажу не залишається щілин, потребуючих маскування.
  • Клинова технологія. Дозволяє працювати з плівкою і тканиною. В процесі використовується еластичний профіль, що щільно прилягає навіть до неідеальних стін.

Таким чином вибір технології монтажу достатньо простий, адже різні методи розраховані на різні матеріали і умови. Остаточний результат обов’язково приємно здивує охайністю, надійністю та довговічністю.  

Вартість натяжної стелі та її монтажу сповна окупається якістю та привабливим зовнішнім виглядом. У Львові та Львівській області підібрати бездоганне рішення допоможе наша компанія «Ваша Оселя». Ми запропонуємо кожному різноманітні варіанти, серед яких обов’язково знайдеться щось до смаку.

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час