Товщина склопакета. Чи є різниця?

Чого ми чекаємо від нових вікон у нашій оселі? У першу чергу, ми хочемо, щоб з новими вікнами наша оселя стала теплою, тихою та затишною. Тепло- та шумоізолюючі властивості вікон залежать від товщини склопакета. Обираючи пластикові вікна для своєї кімнати, обов’язково звертайте увагу на таку характеристику, як товщина склопакета.

Що таке товщина склопакета?

У першу чергу, давайте з’ясуємо, що таке товщина склопакета. Це товщина листів скла та камер між ними.  Від товщини склопакета залежить комфорт Вашої оселі та ціна самого пластикового вікна, адже саме склопакет є одним із основних його елементів.

За товщиною склопакети розділяються на два різних типи.

Якими бувають склопакети за товщиною?

  1. Однокамерний 

Він є дешевшим за ціною, ніж двокамерний. При цьому він є менш якісним. Однокамерний склопакет складається з 2 стекол, розділених рамкою. Найчастіше однокамерний пакет буває із характеристиками 4х16х4. Це означає, що склопакет складаються з листів скла товщиною 4 мм кожне та дистанційної рамки товщиною 16 мм.

  1. Двокамерний 

Це скляний блок у вигляді паралелепіпеду, який складається з трьох стекол та повітряних камер між ними. При цьому найчастіше неможливо розгледіти внутрішнє скло склопакету неозброєним оком. Його можливо розрізнити, лише якщо піднести до вікна у темну пору доби запалену свічку. Тоді вогник відіб’ється у склі. Подвійний склопакет має характеристики 4х10х4х10х4. Це означає, що двокамерний склопакет складається із трьох листів скла із товщиною 4 мм та двома дистанційними рамками товщиною 10 мм. Характеристики склопакетів можуть бути різними. Вказані вище є лише найбільш типовими.

Досить важко сказати, склопакет із якою товщиною буде кращим. Однокамерний склопакет менш ефективно буде рятувати Вас від вуличного галасу. З ним оселя буде втрачати більше тепла. Але при цьому він пропустить у Вашу кімнату набагато більше сонячного світла та коштуватиме дешевше.

Дуже складно дати відповідь на питання, який склопакет обрати. Рекомендовано для житлового приміщення використовувати двокамерний склопакет загальною товщиною у 32 мм. Якщо Ваш бюджет не дозволяє Вам таку витрату, можна замовити однокамерний склопакет загальною товщиною 24 мм. Не рекомендується брати двокамерний склопакет товщиною 24 мм, тому що він буде дорожчим за однокамерний, а його звуко- та теплоізолюючі властивості будуть не вищими за аналогічний однокамерний. Якщо питання теплоізоляції приміщення стоїть на першому місці для Вас, зверніть увагу на склопакети, заповнені інертним газом. Абсолютно прозорий газ легко впустить до кімнати сонячне світло. При цьому у кімнати буде ідеально тихо та надзвичайно тепло.

Якщо ж Ви перш за все піклуєтеся про тишу у Вашому домі, то треба обрати двокамерний склопакет із дистанційними рамками різної товщини. Наприклад, рамки можуть бути товщиною 12 мм та 8 мм. Для підвищення звукоізоляції приміщення рекомендується обирати склопакети із більш товстими вікнами. Наприклад, можна обрати скло товщиною 6 мм замість 4 мм.

Щоб зробити остаточний вибір, треба чітко визначитися із вимогами до вікна. Якщо Ви живете у шумному місті, зосередьтеся на звукоізолюючих властивостях вікна. Якщо Ви – з невеликого містечка, можливо, Вам більше підійде однокамерний склопакет, який не завадить освітленню приміщення. Звичайно, треба враховувати і те, яку суму Ви готові витратити на новий склопакет – і вже тоді визначитися, чи буде він однокамерний чи двокамерний.

Склопакети різної товщини є у нас, у компанії «Ваша оселя». Ми пропонуємо різні варіанти склопакетів, щоб задовольнити навіть найвибагливіших наших клієнтів. Допоможемо кожному!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час