Профілі пластикового вікна. Яка між ними різниця?

Перш ніж обирати пластикові вікна та на чому-небудь зупинятися, треба знати, що профіль пластикового вікна – річ надзвичайно важлива. Саме від його якості залежить, чи буде вікно служити Вам вірою та правдою багато років, чи вже через кілька місяців розчарує величезними щілинами та деформованою конструкцією. Отже, розбираємося! Якими бувають віконні профілі та яка між ними різниця?

Типи профілів для пластикових вікон

Існує кілька типів профілів для пластикових вікон. Профілі розрізняються за матеріалом та за класом. Щодо матеріалу, сьогодні на ринку України бувають такі профілі – алюмінієвий, дерев’яний, з ПВХ.

Що стосується класу, пластикові вікна розділяються на класи А, В та С.

С клас виробляється для вікон нестандартної форми. В клас передбачає товщину зовнішніх стінок профілю у 2 мм та внутрішніх стінок – у 2,5 мм. А клас – це профілі з товщиною внутрішніх стінок у 2, 5 мм, а зовнішніх стінок – у 2, 8 мм. Звісно, що профіль В є значно дешевшим, ніж А. При цьому втрата тепла в оселі з такими вікнами буде значно більшою. Що саме Ви замовите – високу ціну та якість, чи навпаки, залежить лише від Вас. Але не давайте нечесним фірмам ошукати Вас. Вікна класу А надто дешевими бути не можуть. Якщо Вам це обіцяють, можливо, Вас просто намагаються ошукати.

До речі, бувають пластикові вікна, призначені для нежитлових приміщень. Такі вікна є недорогими, але вони не можуть гарантувати нормальної тепло- та шумоізоляції своєму господарю. На таких вікнах із внутрішньої сторони написано слово “object”. Зверніть на це увагу та не дайте себе ошукати!

Обираємо профіль пластикового вікна

Отже, Ви давно планували поміняти вікна у своїй оселі і вже готові обирати профіль для свого вікна. Обираючи його, треба звернути увагу на такі параметри:

  1. Колір та структура профілю

Деякі виробники виготовляють профілі пластикового вікна різного кольору, інші пропонують лише білий профіль. Який би відтінок Ви не обрали, пам’ятайте, що колір має розподілятися рівномірно та бути однорідним. Якщо Ви помітили градієнт чи неоднорідну, ніби зернисту структуру профілю – відмовтеся від такої покупки, тому що його було виготовлено у кустарних умовах.

  1. Ширина профілю

Профіль для пластикових вікон буває різної ширини – 58 мм, 70 мм, 90 мм. Звичайно, що чим більшою є ширина, тим більше Ваша оселя триматиме тепло. Наприклад, профіль шириною у 90 мм чудово підходить для північних районів із суворим кліматом.

  1. Товщина профілю

Профіль буває товщиною від 2,5 мм до 3 мм – це залежить від ваги конструкції в цілому. Зверніть також увагу на кількість склопакетів та віконні рами.

  1. Виробник

Якість віконного профілю залежить і від виробника. Компанія «Ваша оселя» пропонує встановити вікна від виробників, відомих у всьому світі. У нас є профілі від Rehau, Steko, WDS, Perfect та інші. Можна замовити у нас вікна будь-якого профілю та вже через кілька днів насолоджуватися красою та тишею у Вашому домі.

  1. Ціна

Звичайно, що краще обрати віконний профіль класу А, з найбільшою шириною та товщиною, і бути гарантованим від шуму та холоду у Вашій оселі. Проте, ціна таких вікон може бути завеликою. Якщо бажаєте зекономити, треба підбирати віконний профіль ретельно. Якщо Ви живете у південному регіоні, можливо, надто товстий віконний профіль Вам не потрібен. Іноді можна піти на компроміс із маркою профілю – обрати більш бюджетного виробника. Проте пам’ятайте, що часом економія обертається проти Вас, коли Ви постійно змушені витрачати зайві кошти на ремонт конструкції. У будь-якому разі, вирішувати Вам!

Вікна різного профілю можна швидко і зручно замовити у компанії «Ваша оселя». Ми здивуємо Вас нашим професіоналізмом та оперативністю!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час