Обираємо правильно фурнітуру для дверей.

Двері бувають різними – міжкімнатними, сантехнічними, вхідними… Звичайно, що фурнітура для таких дверей теж має бути різною. Для дбалого господаря вибір фурнітури для дверей є не менш важливим, ніж вибір самих дверей. Адже саме якісна фурнітура робить двері красивими зовні та легкими у експлуатації.

Загальні особливості фурнітури для дверей

Фурнітуру для дверей потрібно обирати в залежності від їхнього виду та конструкції. Так, існує фурнітура для вхідних та міжкімнатних дверей, для розсувних, одностулкових та відкидних дверей ітд.

Звичайно, що для вхідних дверей треба обирати фурнітуру лише найвищої якості, виготовлену з міцного металу, адже така фурнітура має бути стійкою до злому.

Для міжкімнатних дверей фурнітура має бути не лише зручною у використанні, але й красивою та вона має відповідати загальному стилю Вашої оселі.

Існують такі основні елементи фурнітури: замки, завіси, вічка, ручки. Як же правильно їх обрати? Звертайте увагу на характеристики!

Основні елементи фурнітури для дверей та їхні характеристики

Розглянемо властивості основних елементів фурнітури для дверей.

  1. Завіси

У завіси є одна основна функція – зручне відкривання дверей. Саме завдяки завісі двері відкриваються швидко та беззвучно. Обираючи завісу для своїх дверей, зверніть увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. На сучасному українському ринку наявні завіси, виготовлені з латуні та зі сталі. Сталеві завіси є менш міцними, але й істотно дешевшими, тому більшість українців обирають саме їх.

Якщо Ви обираєте завіси для вхідних дверей, зверніть увагу на вагу дверей. Якісні металеві вхідні двері мають досить істотну масу, деякі важать більше 40 кг. Якщо вхідні двері у Вашій оселі є заважкими, обирайте завіси посиленої конструкції – так вони гарантовано витримають двері та збережуть Вашу оселю від стороннього проникнення.

  1. Ручки

Ручки на сучасному українському ринку бувають різними. Вони відрізняються за матеріалом, з якого виготовлені, за конструкцією та за зовнішнім виглядом.

Буває так, що дверна ручка іде відразу у комплекті із замком. Така ручка ідеально підходить для ванної кімнати або для спальні.

Перш, ніж купувати ручку для Вашої двері, зверніть увагу на те, з я кого металу вона виготовлена та яким матеріалом вона декорована. Зверніть увагу на екологічність цих матеріалів та їхню міцність.

  1. Замки

Замок – це, напевне, найважливіший елемент дверної фурнітури. Саме тому до його вибору треба підійти з усією відповідальністю. Замки теж бувають різними. Для вхідних металевих дверей є два основні види замків – сувальдні та циліндричні.

Сувальдні замки складаються з невеликих пластин округлої форми зі спеціальними пазами, які забезпечують секретність замка. До такого замка дуже важко підібрати ключ, а отже, він є надзвичайно стійким до зламу. При цьому до сувальдного замка легше підібрати відмичку.

Циліндричний замок – тобто, замок, основною робочою частиною якого є циліндр, навпаки, є стійким до відмички, проте до нього ключ зловмисники підберуть легше. Тому рекомендується для вхідних дверей обирати обидва види замків або купувати так званий комбінований замок.

  1. Вічка

Вічка обираються для вхідних дверей. Такий елемент фурнітури не є обов’язковим, але двері з вічками дозволяють ще більше убезпечити Вашу оселю. Вічка для дверей особливо рекомендуються для родини, де є діти.

Вічка обирають за естетичним виглядом, кольором та чіткістю зображення.

Коли Ви обираєте фурнітуру для дверей – чи-то вхідних, чи-то міжкімнатних - пам’ятайте, що надто дешевою якісна фурнітура бути не може. Обирайте фурнітуру від перевірених виробників, адже завдяки їй двері у Вашій оселі будуть служити довго, матимуть гарний вигляд та будуть надійно захищати вхід до Вашого дому!

Наші роботи:
Залишіть свій номер телефону і ми зателефонуємо вам у зручний для вас час